Show Control

Wanneer showcontrol?

Het gebruik van showcontrol geeft je de zekerheid dat een voorstelling, presentatie of gebeurtenis zich precies zo zal voltrekken als bedoeld.
Niet één keer, maar telkens weer. Je kunt het perfect programmeren tijdens de repetitie en de kwaliteit zal dan altijd op hetzelfde niveau blijven. Dit geldt voor toneel en musical, voor museum en productpresentatie. Zekerheid en betrouwbaarheid zijn de beste algemene redenen om show-control te gebruiken. Kijk je iets verder, dan zijn er drie concrete problemen waarvoor showcontrol ook inderdaad de beste oplossing is.

1. Essentiële synchronisatie

Showcontrol is de beste oplossing als licht, geluid of video precies gelijk moeten lopen, of als bepaalde dingen precies gelijktijdig moeten gebeuren met andere dingen. Dat kun je honderd keer repeteren, maar het kan de eerstvolgende keer altijd weer mis gaan. Bij showcontrol geldt: als het eenmaal geprogrammeerd is, komt het altijd precies zo tevoorschijn.

2. Koppeling aan beweging

Showcontrol kun je gebruiken om dingen die bewegen te koppelen aan andere dingen. Met showcontrol gaat dat niet alleen beter, het vergroot ook de mogelijkheden. Je kunt dingen doen die anders nooit zouden kunnen.

3. Handen tekort

Bij kleine voorstellingen doet vaak één technicus licht, geluid en beeld. Het gebruik van allerlei vormen van decentrale showcontrol is dan handig om de bediening te vereenvoudigen en de technische mogelijkheden te vergroten

Halloween Menu

Show Control

Ik heb ervaring in het programmeren van Alcorn McBride show control systemen. Ik ben ook in het bezit van de nodige Alcorn McBride apparatuur.

Deze apparatuur kan ingezet worden voor bijvoorbeeld het licht en geluid op uw beursstand maar ook als totaal oplossing voor uw show waar vele elementen synchroon met elkaar samen moeten gaan.

Mijn sortering Alcorn McBride apparatuur:

  • ShowController V4+
  • ShowController V16+
  • InterActivator
  • DMX Machine
  • LightCue
  • 8Traxx
  • Digital Video Machine 2